Zien en doen

Wandelen

De wandelmogelijkheden in West-Friesland zijn vrijwel onbegrensd. Over dijkjes, door de velden, in de duinen of het bos. Direct vanaf de B&B of een vertrekpunt verder weg. Het prachtige Noordhollandpad loopt vlak langs de B&B.
Ook een stadswandeling in een van de mooie historische steden die West-Friesland rijk is, is zeker de moeite waard.
Of laat u eens door een gids de verborgen schatten van een stad zien. Bijvoorbeeld in Alkmaar. U zult niet teleurgesteld worden.

We hebben veel informatie voor u beschikbaar en delen ook graag onze insider tips. Een voorproefje vindt u alvast hier.

Fietsen

Of u nu de 143 kilometer lange West-Friese Omringdijk wilt fietsen, de prachtige brede duinen langs de kust wilt verkennen of via kleine binnenwegen leuke dorpjes en boerenstalletjes bezoekt, het kan allemaal. Er is een uitstekend fietsknooppunten netwerk zodat u uw eigen routes kunt uitstippelen.
Er ligt een fietskaart voor u klaar voor onderweg. Alvast plannen maken? We beloven u dat uw verblijf te kort zal zijn.

Uw eigen fiets mee? Die kan veilig en overdekt worden gestald onder onze carport. Liever een fiets huren of een trendy E-chopper? We hebben met Fred’s verhuur de afspraak dat op verzoek (elektrische) fietsen bij de B&B worden afgeleverd, eventueel al voor uw aankomst. Ideaal.

Strand

De Noordzeestranden van Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten liggen zo’n 20 autominuten bij onze B&B vandaan. Op de fiets doet u er, via de Westfriese Omringdijk en binnenweggetjes, ongeveer een uur over.

Callantsoog heeft naast een prachtig strand een gezellige dorpskern. Sint Maartenszee is ideaal voor rustzoekers. Petten wordt omringd door een bos, prachtige duinen en de Hondsbossche Zeewering.
Er zijn nog veel meer rustige en/of gezellige stranden aan de Noordzeekust, de Waddenzee of het IJsselmeer.

Overvolle stranden vindt u hier niet. Toeristen weten onze regio goed te vinden, maar van massatoerisme is gelukkig geen sprake.

Op een mooie avond genieten van de zonsondergang met een drankje en flarden muziek uit een strandtent, dat is het ultieme vakantiegevoel.

Ontdek de mogelijkheden hier.

Steden

Op een uur reisafstand ligt Amsterdam. Een prachtige stad, maar ook heel erg druk. We hebben een route uitgestippeld die een goede indruk geeft van de stad en tevens de grote mensenmassa’s vermijdt.

Minstens zo mooi zijn echter de kleinere West-Friese steden als Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.
Ook Schagen mag zeker niet aan het rijtje ontbreken Tijdens de zomermaanden is  er iedere donderdag een West-Friese markt; een happening die u niet wilt missen.

Kaasstad Alkmaar en marinestad Den Helder liggen beiden op een half uur afstand en zijn ook absoluut een bezoek waard.

Op wandelafstand van de B&B ligt historisch Kolhorn. Behalve een wandeling door dit pittoreske dorp is ook een bezoekje aan Museum De Turfschuur zeker de moeite waard.

Watersport

Zeg je West-Friesland, dan zeg je water. Van zeilboot tot sloep, van kano tot veerdienst, in West-Friesland is het allemaal mogelijk. Grote havens als toegangspoort voor het IJsselmeer en het Markermeer zijn te vinden in Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. Daarnaast hebben veel dorpen een netwerk aan slootjes, meertjes en plassen. Ideaal voor een dagtrip met een sloep of kano, ook als u niet ervaren bent. West-Friesland heeft een sloepenroute, voorzien van vaarknooppunten.
We hebben uitgebreide informatie over vaarmogelijkheden en helpen u graag bij het huren van een sloep of kano. Hier kunt u de mogelijkheden ontdekken.
Onze insider tip: vanaf Kolhorn kunt u een boottocht met schipper maken op een stukje varend erfgoed, de ansjovisjol KH44.

boat-825110